Akkreditált roncsolásmentes anyagvizsgálati szolgáltatások

Rendhagyó és hagyományos megoldások az Ön igényére szabva

24 órán belül válaszolunk

Akkreditált roncsolásmentes anyagvizsgálati megoldások

Akár azonnali kezdéssel és igény szerint, folyamatos munkavégzéssel állunk rendelkezésére az alábbi területeken

 • Támogatjuk az előgyártási folyamatokat a kívánt gyártóüzemi helyszínen.
 • A legyártott alkatrészeket roncsolásmentes anyagvizsgálati eljárással megvizsgáljuk és bejelöljük az eltéréseket, a tökéletes végtermék eléréséig.
 • A vizsgálatokat akkreditált jegyzőkönyvben dokumentáljuk, a jegyzőkönyvet az ön részére átadjuk.
 • Kész termékek beépítésekor teljes körű szerelést támogató feladatokat végzünk a kívánt szerelési helyszínen- jellemzően hegesztési varratok vizsgálatát.
 • Roncsolásmentes anyagvizsgálati eljárások után a szabvány szerinti hibákat adott darabon bejelöljük.
 • A vizsgálatokat akkreditált jegyzőkönyvben dokumentáljuk, a jegyzőkönyvet az ön részére átadjuk.
 • Állapot felmérés és karbantartás támogatás az előírásoknak megfelelően a kész építményeken (hidak, olajfinomítók, stb).
 • Az elemek és varratok vizsgálata, a roncsolásmentes anyagvizsgálati eljárás után a szabvány szerinti hibákat a darabon bejelöljük.
 • A vizsgálatokat akkreditált jegyzőkönyvben dokumentáljuk, a jegyzőkönyvet az ön részére átadjuk.
 • Független félként, kérésre, munkapróba és eljáráspróba vizsgálatot végzünk.
 • Felmérjük, hogy csapata mennyire jól teljesít az előírt roncsolásmentes anyagvizsgálati szabványok szerint.
 • A vizsgálatokat akkreditált jegyzőkönyvben dokumentáljuk, jegyzőkönyvet az ön részére átadjuk.

A roncsolásmentes anyagvizsgálat további felhasználási területei és kapcsolódó szolgáltatások

Termékválogatás és döntéstámogatás
Szaktudás kihelyezés
Vizsgálati technológia kidolgozása
Műszaki szakértői tevékenyég

Tanácsadás röntgengép beszerzéséhez

akkreditált ultrahangos anyagvizsgálat
Miért minket válasszon?
 • Támogatjuk az előgyártási folyamatokat a kívánt gyártóüzemi helyszínen. Adott feladathoz roncsolásmentes anyagvizsgálati gyakorlati tapasztalattal rendelkező munkatársat választunk.
 • Nem előadást tartunk, hanem gyakorlati tanácsokat, megoldásokat prezentálunk.
 • A vizsgálatokat akkreditált jegyzőkönyvben dokumentáljuk.

Roncsolásmentes anyagvizsgáló csapatunk erősségei

Szakértelem

Roncsolásmentes anyagvizsgálati eljárásokban szerzett több éves gyakorlati tapasztalattal rendelkező szakértők

Rugalmasság

rugalmas időbeosztást is vállalunk, ami folyamatos munkavégzést is jelenthet

Gyorsaság

akár 4 órán belül kiszállunk belföldön, bárhová

Ügyfeleink mondták

Gyakran Ismételt Kérdések

A megrendelő új termékeinek ÜZEMI GYÁRTÁSÁT, külső, független, akkreditált anyagvizsgáló laborként támogatjuk, eseti megrendelő alapján. Kiszállunk, elvégezzük a szükséges vizsgálatokat. Jelöljük a szabványtól való eltéréseket – a helyszínen megvárjuk a javítást, vagy egy másik alkalommal visszavizsgáljuk a javított darabokat. A kész, szabványnak megfelelő varratokról, alapanyagokról, alkatrészeről jegyzőkönyvet állítunk ki.

Az AKKREDITÁLT ANYAGVIZSGÁLAT szolgáltatás minden esetben egy akkreditált jegyzőkönyv kiállításával zárul.

Szemrevételezéses, mágneses, folyadékbehatolásos, ultrahangos és radiográfiás módszereket.

Jellemzően fémszerkezet megmunkáló üzemek, acélszerkezet gyártó cégek, tartálygyártó, gépgyártó szervezetek, vasúti alkatrész gyártó cégek igénylik ezt a szolgáltatást az új termékeik üzemi gyártása során.

Közvetlenül az alapanyag és az új termékei minőségéről. Közvetve a technológia, a hegesztői munka minőségéről.

A megrendelő építkezésein a HELYSZÍNI SZERELÉSÉT, külső, független, akkreditált anyagvizsgáló laborként támogatjuk, eseti megrendelő alapján. Kiszállunk, elvégezzük a szükséges vizsgálatokat. Jelöljük a szabványtól való eltéréseket – a helyszínen megvárjuk a javítást, vagy egy másik alkalommal visszavizsgáljuk a javított darabokat. A kész, szabványnak megfelelő varratokról, alapanyagokról, alkatrészeről jegyzőkönyvet állítunk ki.

A megrendelő meglevő szerkezeteinek, műtárgyainak időszakos ÁLLAPOT FELMÉRÉSÉT, külső, független, akkreditált anyagvizsgáló laborként támogatjuk, eseti megrendelő alapján. Kiszállunk, elvégezzük a szükséges vizsgálatokat. Jelöljük a szabványtól való eltéréseket – a helyszínen megvárjuk a javítást, vagy egy másik alkalommal visszavizsgáljuk a javított darabokat. A kész, szabványnak megfelelő varratokról, alapanyagokról, alkatrészeről jegyzőkönyvet állítunk ki.

A megrendelő meglevő szerkezeteinek, műtárgyainak időszakos ÁLLAPOT FELMÉRÉSÉT, külső, független, akkreditált anyagvizsgáló laborként támogatjuk, eseti megrendelő alapján. Kiszállunk, elvégezzük a szükséges vizsgálatokat. Jelöljük a szabványtól való eltéréseket – a helyszínen megvárjuk a javítást, vagy egy másik alkalommal visszavizsgáljuk a javított darabokat. A kész, szabványnak megfelelő varratokról, alapanyagokról, alkatrészekről jegyzőkönyvet állítunk ki.

Átadott, működő, meglevő műtárgyak, üzemegységek időszakos átvizsgálásakor, leállások alkalmával.

Közvetlenül az alapanyag és az új termékei minőségéről. Közvetve a technológia, a hegesztői munka minőségéről.

Hegesztők vizsgáztatásához vagy technológiák kipróbálásához készült varratszakaszok vizsgálata.

Hegesztő oktatóbázisok, vizsgaközpontok hegesztő tanúsítások kiadása előtt és hegesztett kötést gyártó szervezetek hegesztők felvételekor, minősítésekor.

A VIZSGÁLATI JELENTÉS a vizsgálat részletes leírására szolgál. Minimum tartalma meghatározott, formailag az akkreditált jegyzőkönyvnél kötetlenebb. Tartalmazza az előzményeket, használt eszközök/anyagok leírását, használt eljárások leírását, a vizsgálat tapasztalatait és az összegzés-javaslatok szakaszokat.

A MÉRŐLAP egy lista, amit jellemzően FALVASTAGSÁG méréshez vagy VARRAT MAGASSÁG méréshez használunk. Mérési pontok egyedi azonosításából, a hozzájuk tartozó mért értékekből áll. Opcionálisan a mért értékek értékelését is tartalmazza, ahol “OK” a határértéken belüli és “NOK” a határértéken kívüli mért érték.

Az ASME (American Society of Mechanical Engineers) az 1880-ban, az Amerikai Gépészmérnökök Társaságaként alapított nonprofit szakmai szervezet által kibocsátott kódok és szabványok előtagja.

Az EN (European Norm) az európai szabványok előtagja. Európai szabványok – EN – Az Európai Unióban elfogadott és jóváhagyott szabványok.

Nem okoz gondot egy beszállítói lap, vagy egy titoktartási szerződés aláírása 24 órán belül. Adott esetben könnyedén kielégítjük egy multinacionális vállalat dokumentációs igényeit.

24 órán belül válaszolunk

Felhasznált módszerek

A radiográfiai anyagvizsgálat a szabványelőírásoknak megfelelően egy gyakran alkalmazott roncsolásmentes anyagvizsgálati módszer. A vizsgálati darab belsejében található különféle térfogati hibákat, térfogatos folytonossági hiányokat mutatja ki.

Csak nálunk, a legújabb digitális radiográfiai eszköz (DDA), ami azonnal értékelhető felvétel készítését teszi lehetővé.

Az ultrahangos anyagvizsgálat (UT) az egyik leggyakrabban alkalmazott roncsolásmentes anyagvizsgálati módszer. A vizsgált alkatrészekben lévő síkszerű és (ideállis esetben) térfogatos folytonossági hiányokat mutatja ki.

Elsősorban hegesztési varratok és alapanyagok vizsgálatánál alkalmazott eljárás. Főleg acél (ferrites és ausztenites), alumínium, réz vizsgálatára használják, de kiválóan alkalmazható kompozit és más anyagok vizsgálatára is.

Ez a roncsolásmentes anyagviszgálati módszer a felület és közvetlen felület alatti hibák kimutatására szolgál. A vizsgálandó felületre szórt, a mágneses tér hatására összerendeződött fémszemcsék révén kimutatható az anyag repedése, folytonossági hiánya.

Ferromágneses anyagoknál alkalmazott eljárás.

A folyadékbehatásos vizsgálat az a roncsolásmentes anyagvizsgálati eljárás, amely az anyag felületén lévő folytonossági hibák kimutatására alkalmas, leginkább repedések, átlapolások, beolvadási hiány, valamint porozitás kimutatására alkalmazott módszer.

Szinte bármilyen anyag vizsgálatánál alkalmazható, fémek mellett alkalmazható műanyagok és kerámiák vizsgálatára, amennyiben nem nagyon porózus a felület.

A többi eljárást kiegészítő elemeként, vagy önálló módszerként használható eljárás. Kiegészítő elemeként, egy komplex vizsgálat részeként használatos roncsolásmentes anyagvizsgálati eljárás.

Elsődleges célja a szerkezeti elemekben, alkatrészekben keletkezett eltérések feltárása. Vizsgálati korlátok nincsenek.

A közös munka folyamata

Azonnal reagálunk és felmérjük az igényét

Miután kitöltötte az ajánlatkérőt, sürgős esetben 1, de maximum 5 órán belül felvesszük Önnel a kapcsolatot.

Részletesen átbeszéljük az Ön problémáját, megkeressük a lehető legjobb roncsolásmentes anyagvizsgálati eljárást. A tökéletes megoldás érdekében, ha szükségét érezzük, egy helyszíni felmérés elvégzését ajánljuk.

Amint minden információ a rendelkezésünkre áll, teszünk egy ajánlatot. Ekkor jelezheti, ha igény van egy próbamunka elvégzésére.

Adminisztratív teendők

Következő lépésként készítünk egy árajánlatot, melyet az Ön részére elküldünk. Ha az árajánlat elfogadásra kerül, akkor azt egy szerződés-tervezet követi, és annak elfogadása után egy megrendelői lapot is küldünk.

Amint minden dokumentum jóváhagyásra került és aláírva visszakaptuk őket, már semmi sem áll a munkavégzés útjában.

Kiszállás és munkavégzés

A megrendelőlapon leírtakhoz híven, egy utolsó telefonos egyeztetés után megjelenünk a munkavégzés helyszínén. Itt a megbeszéltek szerint elvégezzük az adott feladatot.

A feladat elvégzése után elhagyjuk a helyszínt, majd a megbeszélt dokumentáció csomagot a feldolgozás után átadjuk Önnek.

Anyagvizsgálati megoldások egy kattintásra

Írja meg kérdését vagy problémáját, és szakértő csapatunk már el is kezdi keresni a megoldást.

Akár 1 órán belül visszahívjuk, nem játszunk az idejével.

Nagy Péter CEO roncsolásmentes anyagvizsgálat NDT

Kapcsolattartó

Nagy Péter Zoltán. / CEO

Péter a Control Labor Kft. ügyvezetője, mérnök, VT/PT/MT/UT tanusítványokkal rendelkező szakember, 10+ év tapasztalattal az ipari anyagvizsgálati módszerek területén, 20+ év gazdasági-, értékesítési tapasztalattal