Roncsolásmentes anyagvizsgálat. Velünk időt nyer

Azonnali eredmény és kiértékelés a helyszínen

Elköteleződés nélkül

A velünk való együttműködés

Akár azonnali kezdéssel, állunk rendelkezésére az alábbi esetekben
 • Nagy mennyiségű termékvizsgálat, adott helyszínen, a megadott feltételek alapján.
 • Egyedi azonosítás után, azonnali vizsgálat és azonnali értékelés.
 • A vizsgálatokat akkreditált jegyzőkönyvben dokumentáljuk, a jegyzőkönyvet az ön részére átadjuk.
 •  
 • Termékvizsgálat a megrendelői igényeknek megfelelően.
 • Termékek egyedi azonosítóval történő ellátása.
 • Egyedi igény alapján dokumentáció készítése (vizsgálati jelentés, mérőlap, felvételek) és azok átadása további elemzésre.
Miért minket válasszon?

Innovatív technológia - Digitális Radiográfia (DDA)

 • Nem kell leállítani a gyártási folyamatokat, a sugárforrás mögött 3,5 m-en túl biztonságos a munkavégzés.
 • Akár napi 2000 felvételt készít, a felvételezés és a képalkotás egy időben történik – a felvétel másodpercek múlva látható a laptop monitorján.
 • Roncsolásmentes anyagvizsgálat céljából, csak a Control Labornál, Magyarországon.
Igen nem vizsgálat
igen nem vizsgálatok NDT
Miért minket válasszon?

Zökkenőmentes integráció és különböző szintű és részletességű dokumentáció

 • Zökkenőmentes illeszkedés nagyvállalatok céges folyamataiba; alkalmazkodunk a többszintű vállalati kommunikációhoz, titoktartási szerződés, szigorú határidők nem jelentenek gondot.
 • Igény szerint különböző szintű és részletességű dokumentációval készülünk; egyedi azonosítással, táblázatokkal, jegyzőkönyvekkel, vizsgálati jelentésekkel etc.

Milyen további előnyökre számíthat?

Szakértelem

percíz és gyors, több nyelven beszélő anyagvizsgálói csapat

Gyorsaság

sürgős esetben akár 4 órán belül kiszállunk belföldön

Rugalmasság

igény esetén biztosítjuk a folyamatos munkavégzést

Ügyfeleink mondták

Gyakran Ismételt Kérdések

Mi az TERMÉKVÁLOGATÁS pontosan?

A megrendelő alapanyagainak vagy kész termékeinek ÜZEMI OK/NOK VÁLOGATÁSÁT vállaljuk. Megadott szempontoknak megfelelő darabokat az OK halmazba, az azoknak nem megfelelőeket a NOK halmazba válogatjuk. Pl. a megrendelő telephelyén, nagy mennyiségű, zárolt készterméket vizsgálunk át DIGITÁLIS RADIOGRÁFIÁVAL, és a termékben alkatrész elmozdulást, alkatrészhiányt vagy alkatrésztöbbletet keresünk.

Milyen vizsgálati módszereket használnak az IGEN/NEM VIZSGÁLATOK során?

Elsősorban DIGITÁLIS RADIOGRÁFIÁVAL dolgozunk, de nagy mennyiségű termék repedésvizsgálatára használunk mágneses eljárást és alapanyag válogatásra ultrahangos módszereket.

Mi a különbség az IGEN/NEM vizsgálatok és az AKKREDITÁLT VIZSGÁLATOK között, hiszen mindkettőnél a nem megfelelőségek kiszűrésével foglalkoznak?

Az AKKREDITÁLT vizsgálatok esetén az akkreditált területeinknek megfelelő szabvány megfeleléseket vagy nem megfeleléseket vizsgálunk és az eredményeket ezek szerint dokumentáljuk, akkreditált jegyzőkönyvben. Az IGEN/NEM vizsgálatoknál a partner teljesen egyedi igényei szerinti eltéréseket vizsgálunk. Ezeknél a vizsgálatoknál nem készül akkreditált jegyzőköny a vizsgálat végén. A rövid idő alatt, nagy vizsgálati kapacitás, rugalmas-több műszakos munkavégzés, SOS munkakezdés lehetősége ezen a területen fontosabb. A magas vizsgálati minőséget és a pontos dokumentációt mindkét területen biztosítjuk.

Hol és mikor tudom a TERMÉKVÁLOGATÁST igénybe venni?

Jellemzően autó alkatrész gyártó szervezetek igénylik ezt a szolgáltatást az új termékeik üzemi gyártása során, amikor nem várt eseményből adódóan nagy mennyiségű hibás termék halmozódik fel rövid idő alatt. Ezekben a beszállítói kötelezettségek miatt idő érzékeny esetekben, a válogatás hatékony módja a megbontást nem igénylő DIGITÁLIS RADIOGRÁFIA.

Miről kapok információt a TERMÉKVÁLOGATÁS során?

Közvetlenül és azonnal az adott termékek OK/NOK státuszáról. A röntgen felvételek, hiba fotók, hibák jellemző helyének és előfordulásának elemzése után pedig a technológia, a gyártási folyamat minőségéről, gyártóeszközök meghibásodásáról. A DIGITÁLIS RADIOGRÁFIÁVAL való előválogatás nagyságrendekkel csökkenti az utómunkára fordított időt. Ezért a kritikus szállítási határidőben való teljesítések még a nem várt eseményből származó zárolások miatt sem sérülnek.

Mi az DÖNTÉSTÁMOGATÁS szolgáltatás pontosan?

A megrendelő termékeiről elsősorban DIGITÁLIS RÖNTGEN felvételeket biztosítunk. Ennél a szolgáltatásnál a célunk a minél gyorsabb, esetenként valós időhöz közeli információ szolgáltatás a termék belső állapotáról. Itt a gyors képi információ előállítás és az ügyféllel az előállítással egy idejű megosztás a feladatunk. A felvételeket egy kívánt szervermappába feltöltjük. Olyan területeken használjuk, ahol nagy mennyiségű termékről, azonnali képi információra van szükség. Az információ felhasználási módja kívül esik a feladatkörünkön, ezt gyakran nem is ismerjük.

Hol és mikor szokták az DÖNTÉSTÁMOGATÁS szolgáltatást igénybe venni?

Alumínium öntödék esetében rendszer szintű porozitásvizsgálatra és azonnali visszajelzésre az öntőgép beállításokhoz. Olyan területeken, ahol az INFORMÁCIÓ felhasználása MÉG NEM VÉGLEGESÍTETT-idő közben változhat – pl.termékfejlesztés, nem véglegesített kritériumrendszerrel vagy, ahol a partner a részleteket NEM AKARJA megosztani – olyan termékkörnél, ahol ismert a kritériumrendszer, de külső szolgáltató számára még titoktartási megállapodás aláírása mellett sem kiadható.

Milyen dokumentáció a vizsgálati jelentés?

A vizsgálati jelentés a vizsgálat részletes leírására szolgál. Minimum tartalma meghatározott, formailag az akkreditált jegyzőkönyvnél kötetlenebb. Tartalmazza az előzményeket, használt eszközök/anyagok leírását, használt eljárások leírását, a vizsgálat tapasztalatait és az összegzés-javaslatok szakaszokat.

Mi az a mérőlap?

A MÉRŐLAP egy lista, amit jellemzően FALVASTAGSÁG méréshez vagy VARRAT MAGASSÁG méréshez használunk. Mérési pontok egyedi azonosításából, a hozzájuk tartozó mért értékekből áll. Opcionálisan a mért értékek értékelését is tartalmazza, ahol „OK” a határértéken belüli és „NOK” a határértéken kívüli mért érték. Célja a mért adatok pontos rögzítése és az Ügyfélnek elektronikus verzió átadása-elemzésre. Míg
a papíron felsorolt 2.000 mérési pont nehezen feldolgozható, az ügyfél adatbeviteli utómunkáját igényli, az excelben átadott információ elemezhető.

24 órán belül válaszolunk

Felhasznált módszerek

A vizsgálati darab belsejében található különféle térfogati hibákat, térfogatos folytonossági hiányokat mutatja ki.

Csak nálunk, a legújabb digitális radiográgiai eszköz (DDA), ami azonnal értékelhető felvétel készítését teszi lehetővé.

A vizsgált alkatrészekben lévő térfogatos és síkszerű folytonossági hiányokat mutatja ki.

Elsősorban hegesztési varratok és alapanyagok vizsgálatánál alkalmazott eljárás. Főleg acél (ferrites és ausztenites), alumínium, réz vizsgálatára használják, de kiválóan alkalmazható kompozit és más anyagok vizsgálatára is.

A vizsgálandó felületre szórt, a mágneses tér hatására összerendeződött fémszemcsék révén kimutatható az anyag repedése, folytonossági hiánya.

Ferromágneses anyagoknál alkalmazott eljárás.

Kiegészítő elemeként, egy komplex vizsgálat részeként használatos, nagyfokú szakmai hozzáértést és tapasztalatot, gyakorlatot követel.

Elsődleges célja a szerkezeti elemekben, alkatrészekben keletkezett eltérések feltárása. Vizsgálati korlátok nincsenek.

A közös munka folyamata

Azonnal reagálunk és felmérjük az igényét

Miután kitöltötte az ajánlatkérőt, sürgős esetben 1, de maximum 5 órán belül felvesszük Önnel a kapcsolatot.

Részletesen átbeszéljük az Ön problémáját, megkeressük a lehető legjobb roncsolásmentes anyagvizsgálati eljárást. A tökéletes megoldás érdekében, ha szükségét érezzük, egy helyszíni felmérés elvégzését ajánljuk.

Amint minden információ a rendelkezésünkre áll, teszünk egy ajánlatot. Ekkor jelezheti, ha igény van egy próbamunka elvégzésére.

Hogyan történik a próbamunka?

Amennyiben az együttmüködésről való döntéshez próbamunka elvégzését kérte, a próbamunkáról egy ajánlatot készítünk.

A próbafeladat elvégzése után születik egy döntés, hogy tudjuk-e folytatni az együttműködést.

Adminisztratív teendők

Következő lépésként készítünk egy árajánlatot, melyet az Ön részére elküldünk. Ha az árajánlat elfogadásra kerül, akkor azt egy szerződés-tervezet követi, és annak elfogadása után egy megrendelői lapot is küldünk.

Amint minden dokumentum jóváhagyásra került és aláírva visszakaptuk őket, már semmi sem áll a munkavégzés útjában.

Kiszállás és munkavégzés

A megrendelőlapon leírtakhoz híven, egy utolsó telefonos egyeztetés után megjelenünk a munkavégzés helyszínén. Itt a megbeszéltek szerint elvégezzük az adott feladatot.

A feladat elvégzése után elhagyjuk a helyszínt, majd a megbeszélt dokumentáció csomagot a feldolgozás után átadjuk Önnek.

Anyagvizsgálati megoldások egy kattintásra

Írja meg kérdését vagy problémáját, és szakértő csapatunk már el is kezdi keresni a megoldást.

Akár 1 órán belül visszahívjuk, nem játszunk az idejével.

Nagy Péter CEO roncsolásmentes anyagvizsgálat NDT

Kapcsolattartó

Nagy Péter Zoltán. / CEO

Péter a Control Labor Kft. ügyvezetője, mérnök, VT/PT/MT/UT tanusítványokkal rendelkező szakember, 10+ év tapasztalattal az ipari anyagvizsgálati módszerek területén, 20+ év gazdasági-, értékesítési tapasztalattal